Zpět

Inspirace do deštivých podzimních dní

S příchodem podzimu nás čeká deštivých dnů víc a víc a občas se může stát, že nám dojde inspirace, co doma stále podnikat. Ale i proto máte nás. Připravili jsme pár nápadů.

Ať se nám to líbí nebo ne, je tu podzim. Možná nám ještě nabídne pár slunečných a teplých dní, ale postupně se bude víc ochlazovat a přibydou dny plné deště. Určitě jsou mezi vámi ti, kteří podzim milují a na jeho sychravé počasí dychtivě čekají právě proto, aby mohli uskutečňovat ty nápady, na které v létě není zase tolik nálady nebo času.

A jaké že to jsou?

V první řadě vaření a pečení. Uděláme si lahodnou dýňovou polévku, upečeme sušenky nebo banánový chlebíček, uvaříme poctivý guláš. Třeba se konečně pustíme i do něčeho složitějšího. A inspirace? Zkuste například knihu Jak jíme zdravě na podzim nebo Tak chutná Hygge. Máte raději časopisy? Například Prima Fresh je vždy plný skvělých receptů.

Můžeme se konečně věnovat kreativitě. Zkusíme kreslit, šít, háčkovat nebo třeba plést na rukách. Nebo vyrobíme nějakou dekoraci. Líbit by se vám mohl časopis Můj ateliér, který je plný skvělých nápadů, nebo sáhněte po knížce Hygge domov.

Můžeme se pustit do většího úklidu.  S kým jiným než se zázračnou Marií Kondo.

Zacvičíme si. Protože pohybu venku teď bude asi o něco méně, můžeme zkusit nějaké domácí cvičení.  ZkusteJógovou terapii nebo si alespoň přečtěte co dělat pro vaše zdraví.

A v neposlední řadě jsou tu knihy. Ať už zvolíte eknihu nebo audioknihu, chladné a deštivé počasí ke čtení přímo volá. Přikryjte se dekou, dejte si čerstvě upečené sušenky a nenechte se rušit.