Zpět

Mezinárodní den čokolády a naše tipy ke čtení i poslechu

V červenci a v září se slaví dva nejsladší dny v roce. Světový den čokolády a Mezinárodní den čokolády. Pokud také patříte mezi milovníky téhle sladké pochoutky, na které lze lehce získat závislost, dáme vám pár tipů, jak si tento den, udělat ještě sladší.

Červenec jsme už propásli, ale 13. září slavíme Mezinárodní den čokolády, a to už od roku 2000. Proč zrovna toto datum. Narodil se americký výrobce čokolády Milton S. Hershey. A taky možná milovníci čokolády potřebovali záminku, jak své mlsání trochu více ospravedlnit. Jak tento den oslavíte? Oblíbenou čokoládou? Ochutnáváním úplně nových příchutí? A co třeba čtením?

Navrhujeme si koupit tu nejlepší a nejchutnější čokoládu široko daleko, zalézt si doma pod deku, uvařit si skvělou kávu nebo čaj…nebo horkou čokoládu a přečíst si nějakou tematickou knížku. Pár jsme jich pro vás vybrali.

Pokud chcete raději poslouchat, doporučujeme Karlíka a továrnu na čokoládu. Kdo by odolal. Nebo audioknihu Čokoláda o záhadné cizince, která se přistěhuje do malé francouzské vesnice a otevře si prodejnu čokolády přímo naproti kostelu, zrovna v období půstu.

A pokud si chcete číst doporučujeme oblíbenou romantiku Čokoládové nebe, Čokoládový průšvih nebo Čokoládový klub.

Tak co? Komu se už sbíhají sliny?