Zpět

Naše tipy na skvělé filmy a seriály

Co kdybychom vám dali tipy na super filmy a seriály, které vznikly podle ještě lepších knížek? Pár jich tu pro vás máme. Vybrali jsme ty, které nás bavily číst, ale i koukat.

Kde zpívají raci

Světová literární událost, překrásná óda na přírodu a příběh opuštěné dospívající dívky, která se učí důvěřovat lidem. Kniha je zároveň i líčením záhadné vraždy s překvapivým koncem. První čtěte knihu a pak si vychutnejte stejnojmenný film, který je skvěle natočený a celkovou atmosféru dokonale doladí.

Volání kukačky

Detektivní román J.K. Rowling psaný pod pseudonymem. Soukromý detektiv Cormoran Strike je válečný veterán, který opustil službu v Afghánistánu po těžkém zranění. V tomto dílu se pouští do vyšetřování podezřelého úmrtí známé modelky. Navázat pak můžete Hedvábníkem, a dalšími knihami ze série. Určitě vám něco řekne Černočerné srdce. A pak si můžete pustit seriál C. B. Strike. a vychutnat si charismatického Cormorana, krásnou kolegyni Robin a jejich společné řešení případů.

Sedmilhářky

Ženské čtení, trocha psychologie, a to vše završené zločinem. I malá lež může mít velké následky! Možná většina z vás zná spíše stejnojmenný seriál, ale věřte, že i kniha stojí za to.

Cizinka

Cizinka je veleúspěšný seriál, ale kdo z vás četl knihu? Román je plný vášně a historických zajímavostí a snoubí se v něm dech beroucí dobrodružství s milostným příběhem, vedoucím napříč epochami. Dokreslete seriálový děj spoustou drobností a detailů, které najdete jen v knižní předloze.

Muž jménem Ove

Spíše asi znáte film Muž jménem Otto, kde hlavní roli ztvárnil Tom Hanks. Ale kniha je skutečným knižním bestsellerem. Vypráví příběh padesátiletého mrzouta, který po smrti manželky ztrácí smysl života. Vše se ale začne měnit, když se do domu naproti nastěhují noví sousedé. Za čas určitě stojí obojí. Jak film, tak kniha.

Dallas 63

Kdybyste měli možnost změnit minulost, udělali byste to? Prezident Kennedy zemřel a svět se změnil. Stephen King zve čtenáře na cestu časem do 50. let minulého století, až ke dni, kdy bude JFK zastřelen, ledaže… A i seriál z roku 2016 má skvělá hodnocení.